perjantai 26. huhtikuuta 2019

Joensuun seudun varhaiskasvatussuunnitelma päivittyy

Uusi Joensuun seudun varhaiskasvatussuunnitelma on ollut nyt käytössä 1.8.2017 alkaen. Seudullinen varhaiskasvatussuunnitelma perustuu opetushallituksen lokakuussa 2016 julkaisemiin  varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin. Opetushallitus on nyt päivittänyt perusteet, jonka vuoksi myös seudullista varhaiskasvatussuunnitelmaa on päivitettävä.

Päivityksen yhteydessä haluamme yhteisesti arvioida seudullisen suunnitelman vaikuttavuutta, johon tarvitsemme myös huoltajien apua. Esitämme kuukausittain muutaman kysymyksen sähköisesti, joihin toivomme mahdollisimman monen vastaavan, jotta saamme realistisen kuvan seudullisen varhaiskasvatuksen tilasta ja voimme kehittää toimintaamme oikeaan suuntaan.

Ensimmäiset kysymykset liittyvät positiiviseen pedagogiikkaan. Joensuun seudun varhaiskasvatusta ohjaa positiivisen pedagogiikan ajattelu- ja toimintatavat. Positiivisen pedagogiikan tavoitteena on tunnistaa lasten vahvuuksia sekä antaa kannustavaa ja rohkaisevaa palautetta vahvuuksien käyttämisestä ja tehdä onnistumisia näkyväksi.
Varhaiskasvatuksen tärkeä tehtävä on laajentaa ja tunnistaa jokaisen lapsen taitoalueita ja kiinnostuksen kohteita. Tämä tapahtuu parhaiten lapsen toimijuutta ja osallisuutta tukemalla. Vahvuuksien ja myönteisten hetkien tunnistaminen kasvattaa lapsen itsetuntoa, lisää uskoa omiin mahdollisuuksiin ja lujittaa myönteistä käsitystä itsestä.
Kiitos ja mukavaa kevättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti